Tabara Oglinzi Neamt 2009

………..Si visul copiiilor cu E.B. demarat in 2008 a continuat. Cu o noua tabara mai activa, derulata in aceeasi perioada ca si cea a anului trecut. Iar visul lor a insemnat noi informatii legate de ceea ce ii doare pe parintii lor cel mai tare, si anume informatii mai recente legate de ultimele descoperiri legate de boala cu care s-au nascut si pe care o vor purta cel mai probabil tot restul vietii lor.

Afirmam ideea de “probabil” pentru ca a aparut si o oaresce raza de speranta care le-ar putea permite intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat sa spere la lecuirea lor din punct de vedere medical. Vom discuta mai in amanunt despre acest aspect, si anume descoperile survenite in urma a numeroase cercetari ale unui medic rezident in Franta in legatura cu E.B. si eventuala “tratare” pana la vindecare in forumurile site-ului nostru, www.minidebra.ro.

Pana atunci, copiii s-au bucurat efectiv de acest program de tabara , autodepasindu-se, din nou, ca si in 2008, si bucurandu-si sufletele de vizitarea si vizualizarea unor locatii de vis, in ordinea urmatoare: Lacul Roşu; Cheile Bicazlui, Păstrăvăria Cheiţa, Barajul de la Bicaz, Telegondola din Piatra Neamţ, Zimbrăria Dragoş Vodă,precum si Mănăstirile : Secu, Sihăstria, Sihla, Neamţului, Agapia, Văratec si Icoana., Muzeul Memorial ”ION CREANGĂ”, Cetatea Neamţului, Casa Memorială Veronica Micle, Muzeul de etnografie Târgul Neamţ si nu in ultimul rand ‘’ Scorbura lui Patrocle si Lizuca din Dumbrava Minunata ‘’ si ‘’ Ozana cea frumos curgatoare’’.
Toate acestea, incredibil pentru trupurile lor atat de repede istovite in conditii de normalitate, in numai o saptamana.

Pe langa bucuria din suflete, aproape zilnic au avut loc tabere de creatie, hotarandu-se, la finalul sederii in frumosul targ de sub poalele Pietricicai, alternativa de lucru de anul viitor, 2010: toate picturile si celelalte tipuri de creatii ale copiiilor sa fie fie disponibile pentru prezentare pe site-ul Asociatiei si chiar vandute in licitatii on-line, pentru a strange fonduri care sa permita desfasuratoare mai bogate ale viitoarelor tabere de lucru, sau mai multe pansamente si unguente pentru alinarea suferintelor lor. O idee intr-adevar de luat in seama.

Si, pentru ca prietenia sa se lege si mai bine fata de anul trecut, anul acesta am avut, la final, si un foc de tabara cat se poate de real, cu servire de tort “Fluturele Mini-Debra”, nu de alta, dar pentru ca toata lumea chiar merita si acest lucru iar organizatia noastra implineste doi ani de existenta.
In speranta ca in 2010 sa ne auto-depasim si noi, cat si, cu acordul Dvs.,de pana acum, se incheie prezenta relatare pe larg a Taberei 2009, cu mai multe sperante decat oricand si cu satisfactii pe masura.