EBS

Epidermoliza buloasa este cauzata de un grup de factori care fac ca pielea sa fie extrem de fragila. Pielea este predispusa la aparitia bulelor. Eroziunea pielii si bulele apar chiar si in urma unei frecari sau al unui traumatism minor.

Epidermoliza buloasa simplex (EBS) este una din cele trei subclase importante ale acestei afectiuni genetica. Semnele si simptomele aceste forme de epoidermoliza buloasa variaza de la un individ la altul. Aparitia bulelor poate afecta in primul rand mainile si picioarele si in formele mai putin severe aceste bule se vindeca de obicei de la sine fara a lasa cicatrici. In cazurile mai severe bulele se pot mari foarte usor si aceasta poate duce la aparitia infectiilor, deshidratarii si a altor complicatii. Cazurile severe pot fi destul de periculoase in decursul copilariei daca nu sunt tratate corespunzator.

Cercetatorii au identificat 4 cazuri majore de epidermoliza buloasa simplex. Desi cele 4 tipuri difera ca si severitate, simptomele sunt foarte asemanatoare. Cele 4 tipuri de EBS sunt cauzate de mutatii ale acelorasi gene. Cei mai multi cercetatori considera acum ca formele majore ale acestei afectini sunt de fapt manifestari mai violente (in ceea ce priveste semnele si simptomele) ale formelor mai usoare.