Clasificare EBS

Epidermoliza buloasa simplex de tip Weber-Cockayne

Aceasta este cea mai usoara forma de epidermoliza buloasa simplex. Ea este caracterizata de aparitia bulelor la orice moment intre copilarie si viata adulta. Zonele afectate se limiteaza de obicei la maini si picioare. Mai tarziu in decursul viatii pielea de pe palme si de pe talpi se poate ingrosa si deveni mai dura (fenomen numit hiperkeratoza).

Epidermoliza buloasa simplex de tip Koebner

In cazul acestui tip de EBS, bulele apar la nastere sau la copilul sugar si sunt mult mai larg raspandite pe suprafata pielii.

Epidermoliza buloasa simplex cu pigmentarea pielii

Aceasta forma de EBS e caracterizata de aparitia unor pete inchise la culoare pe trunchi, pe brate si picioare, pete care dispar cu timpul o data ce pacientul atinge varsta adulta. Aceasta forma a afectiunii implica de asemnea aparitia bulelor la sugar, hiperkeratoza si cresterea anormala a unghiilor.

Epidermoliza buloasa simplex de tip Dowling-Meara

Aceasta este cea mai severa forma de EBS. Aparitia de bule pe arii extinse poate avea loc oriunde pe corp, incluzand interiorul gurii. Bulele pot aparea in acest caz in grupuri. Aparitia bulelor este prezenta de la nastere si are tendinta de a se atenua cu trecerea timpului.
 Indivizii afectati de aceasta forma de EBS sufera de asemenea de cresteri anormale ale unghiilor si de hiperkeratoya palmelor si talpilor.

Epidermoliza simplx de tip Ogna

Cercetatorii au identificat inca o serie de conditii caracterisitice lui EBS pe care au numit-o de tip Ogna. Este cauzata de mutatia unei gene care nu e asociata cu nici unul din tipurile de EBS de mai sus. Deocamdata inca nu este clar daca tipul Ogna este un subtip al epidermolizei buloase simplex sau reprezinta o forma separata de epidermoliza buloasa.